martes, 26 de abril de 2011

Electricitat

1.Observa els dos muntatges i raona la resposta que creguis que és correcta:
b)Són iguals , però la A s'acabarà abans.

Difernecias:
A-.tipus de conecció, el conector paralel , té 4,5 V , pila de petaca.

B-.1,5V

2.Els aparells següents usen energia elèctrica.En quin tipus d'energia la transformen?
*Espremedora de taronges: mecanica
*Lector de CD: mecanica
*Cuina electrica: calorifica
*Timbre:sonora
*Ventilador:mecanica
*Làmpada:luminosa

martes, 5 de abril de 2011

La confecció

La confecció consisteix a fer les peces de vestir d'acord amb uns paràmetres , i pot ser artesanal o industrial.

El disseny és l'elaboració del projecte des del moment en què es fabrica el fil o la tela fins a la confecció del vestit.

El patró és la representació gràfica de les diverses parts que formen una peça de vestir , seguint un disseny previ , per tallar-les i cosir-les.

Els acabats

Els acabats són les operacions que faciliten la conservació i modifiquen el color i la textura natural dels teixits per fer-los millors i més atraients al consumidor.



 El procés de tintar consisteix a donar color al fil o a la tela mitjançant colorants.Les fibres naturals, com ara la llana i el cotó, necessiten moltes vegades un tractament químic previ, anomenat blanqueig, que consisteix a descolorir-les per unificar el color natural, ja que pot tenir diferents tonalitats.
L'estampació consisteix a aplicar dibuixos de colors sobre una tela. El resultat ha de ser inalterable, per això els colorants han de mantenir el seu color original, no s'han de diluir amb l'acció de l'aigua, han de ser estables als efectes del sol i han de resistir l'acció de l'aigua calenta.
Tradicionalment, els fils o les teles d'origen natural reben uns acabats determinats per millorar-los, com ara l'aprest, que és un tractament que abans es feia principalment amb midó i que actualment es fa amb productes químics; l'objectiu d'aquest procés és fer el teixit més consistent.