jueves, 27 de enero de 2011

Tècniques de conreu

Els adobs són sunstàncies que contenen els elements essencials , que la planta necessita per la seva estructura.La base pot ser organica , com ara els femts.

El guaret és una tecnica antigua que deixava reposar la terra durant un any despres de conrear-la d'1 a 3 anys , aixo permetia que la recuperes la fertilitat de manera natural.

El monocultiu és una tecnica que consisteix a conrear sempre la mateixa planta.

El control del medi utilitza diversos dispositius per millorar les condicions de l'ambient on viuen les plantes.

martes, 25 de enero de 2011

El reg

Com tots els vegetals, els conreus necessiten aigua per poder viure i desenvolupar-se plenament.Els conreus que no disposen d'aigua per ser regats , s'anomenen conreus de secà.

El reg de manta,que consisteix a inundar mitjançant sèquies tota l'extensió dels conreus extensius , o només els solcs que hi ha sota les plantes hortícoles.

Reg per aspersió, que constitueix a lleçar aigua polvoritzada sobre el  conreu ded d'uns petits sortidors alimentats per canonades a pressió.
El reg localitzat , que consisteix a aportar un fil d'aigua gota a gota o en microarspersió.


jueves, 20 de enero de 2011

L'agricultura

Es el conjunt  de tècniques de conreu que es fan servir per obtenir els recursos vegetals necessaris per a l'alimentació humana,l'alimentació animal i la indústria.
Intensius:Es caracteritzen per l'elevat valor econòmic de cada planta .
Extensius:Requereixen menys tasques de conreu,que es poden limitar a la sembra i recol.lecció.
Els cultius arboris:estan formats per abres o arbustos distribuits en un marc de plantació que permet una atenció acurada a cada individu

l'aliment

Podríem definir un aliment com la substància constituida per aigua, sals minerals i matèria orgànica que aporta als éssers vius els nutrients i l'energia necessaris per satisfer les necessitats vitals.



La tecnologia alimentària s'encarrega de tots els processos relacionats amb la cadena alimentària ,es a dir, l'elaboració i la distribució dels aliments.

El sector primari , que implica l'agricultura , la ramaderia i la pesca.


El sector secundari o industría alimentària , que transforma la materia base per tal d'obtenir el producte alimentari.


El sector terciari en el qual s'agrupen magatzems i les cadenes de distribució i venda.